Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние заяви, че "трудно" може да бъде сключено споразумение с Лондон, но "все още е възможно тази седмица", пише "Гардиън".

Барние запозна европейските министри за напредъка на преговорите за Брекзит на Съвета по общи въпроси, който координира подготовката за заседанията на Европейския съвет.

Екатерина Захариева се надява на Брекзит по подреден начин

Екатерина Захариева се надява на Брекзит по подреден начин

Тя е доволна, че България поддържа добри отношения с държави с противоположни мнения

Пред журналисти преди срещата Барние подчерта: "Нашият екип работи здраво. Тази работа се засили през уикенда и вчера, защото дори и да бъде трудно сключването на споразумение - още по-трудно, да бъда честен - все още е възможно тази седмица".

"Все още е възможно да се постигне споразумение. Очевидно е, че всяко споразумение трябва да работи за всеки, за цяла Великобритания и за целия Европейски съюз. Нека да добавя, че е време да превърнем добрите намерения в правен текст", отбеляза още той.

"Ройтерс" съобщава, позовавайки се на европейски дипломатически източници, че Барние е заявил пред Съвета по общи въпроси, че последните предложения на Великобритания не са достатъчни. Той отбелязал, че до края на деня трябва да бъде постигнато споразумение за юридическия текст, за да бъде сключено споразумение до срещата на върха тази седмица.

Кралицата: Приоритетът на правителството е Брекзит на 31 октомври

Кралицата: Приоритетът на правителството е Брекзит на 31 октомври

Великобритания ще продължи да играе водеща роля в световните дела

Ако няма споразумение днес, Барние ще препоръча на 27-те страни членки преговорите да продължат.