Бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс намекна, че е готов да служи при новоизбрания президент Доналд Тръмп, ако му бъде предложен пост, съобщава Ройтерс.

"Уолстрийт джърнъл" информира, че Петреъс, който подаде оставка като шеф на ЦРУ през 2012 година след скандал с извънбрачна афера, е разглеждан за поста военен министър в правителството на Тръмп.

Запитан дали би се съгласил да работи за администрацията на магната, пенсионираният американски генерал отговори в интервю за радио БиБиСи: "Бил съм в трудна позиция и преди, когато президент се обърна към мен в Овалния кабинет в труден момент и (...) каза: "Моля те като твой президент и главнокомандващ да поемеш командването на Международните сили в Афганистан".

"Единственият отговор може да бъде "Да, господин президент", добави той.

Петреъс командваше силите в Ирак и Афганистан. Той по-късно беше назначен за директор на ЦРУ при президента Барак Обама.

Попитан дали смята, че Тръмп има точния темперамент да бъде президент, Петреъс отговори: "Ще трябва да видим".

Не съм се свързвал с него в миналото. Не знам как действа. Интересно е, че тези, които са разговаряли с него, казват, че той е много представителен, много гостоприемен, много щедър човек, пълен с въпроси и диалогичен, добави той.

"Това е човек, който се е справил доста добре през живота си", продължи генералът.