Бизнес партньор на Доналд Тръмп от Индонезия разкри, че може да последва примера на американския милиардер и да се кандидатура за президент, съобщава "Франс прес".

Хари Таноесоедибжо, който е свързан с два проекта на бизнес империята на Тръмп, заяви пред Австралийската медийна корпорация, че обмисля да се кандидатира за държавен глава на президентските избори в Индонезия през 2019 година.

Aко няма човек, който да оправи проблемите на страната, аз могат да се опитам да се кандидатирам за президент, каза Таноесоедибжо, който има политическа партия.

Нуждаем се от почтен лидер, който може да намери решение за страната, каза 51-годишният милиардер.

Тръмп, ще положи клетва като президент на 20 януари, обеща да не сключва нови споразумения по време на мандата си и да предаде управлението на компаниите си на роднините си.

В Индонезия Хари Таноесоедибжо работи по проект на Тръмп извън Джакарта и по друг на курортния остров Бали. И двата проекта са в начална фаза. До столицата проектът е свързван с изграждането на луксозен хотел, голф игрище, вили и други неща.

На Бали проектът е за хотел с гледка към известен хиндуистки храм.

В интервю за "Ню Йорк таймс" миналата година Таноесоедибжо заяви, че не вярва, че проектите представляват конфликт на интереси с Тръмп.

Индонезийският милиардер отдавна има политически амбиции. Той направи неуспешен опит да спечели номинация за кандидат за вицепрезидент на страната на изборите през 2014 година.