Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщил, че е в тесен контакт с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и българския му колега Бойко Борисов, за да следи ситуацията с миграцията.

ЕС активно се ангажира да поддържа споразумението между ЕС и Турция за миграцията и да подкрепя Гърция и България за защита на външните граници на ЕС, добави той.

НАТО категорично подкрепи Турция във връзка със ситуацията в Сирия

НАТО категорично подкрепи Турция във връзка със ситуацията в Сирия

Дамаск и Москва да зачитат международното право…

Припомняме, че самият Борисов успокои, че има нулева миграция на нашата граница.

Той посочи, че хеликоптер ще прелети над гръцката граница и увери българските граждани, че трябва да са спокойни, защото моряците и граничарите са на поста си.

Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца, коментира той мигрантския натиск по границата с Турция.

Той посочи, че в НАТО е било решено да се подкрепи Турция, като България е била една от действащите и настоятелни страни.

Гърция решена да брани границите си от мигранти

Гърция решена да брани границите си от мигранти

За денонощие са предотвратени 4000 опита за влизане в страната

Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките, подчерта премиерът.

Той съобщи, че подготвя голяма среща по въпроса у нас. В понеделник ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, за да договори неговите условия.

Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, затова изказах съболезнования на Ердоган, обясни Борисов. Той бе категоричен, че трябва да се направи всичко възможно до края на седмицата да се помогне на Турция, за да може тя да се грижи за бежанците.

Борисов успокоява: нулева миграция на нашата граница

Борисов успокоява: нулева миграция на нашата граница

Ердоган говорил само с Борисов, Тръмп, Меркел и Макрон за миграцията

В телефонен разговор с турския президент Реджеп Ердоган, Мишел той е изразил съболезнованията си за загубата на живот на турски войници и дълбоката си загриженост за неизказаните човешки страдания, които непрекъснатите боеве предизвикаха в Идлиб.

Мишел призова всички участници към деескалация на напрежението и ги призова да поемат ангажимент за устойчиво и дълготрайно примирие и политическо решение в съответствие с Резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

"Амнести": България и Гърция длъжни да осигурят достъп на мигрантите

"Амнести": България и Гърция длъжни да осигурят достъп на мигрантите

По повод на усложнената обстановка с мигрантите в Турция

От правозащитната организация "Амнести интернешънъл" призоваха в изявление България и Гърция да оказват помощ на мигрантите, както и се противопоставиха тези хора да бъдат използвани за политически сделки.