Френските религиозни лидери призоваха властите да засилят охраната пред религиозните храмове след убийството на свещеник от екстремисти в църква в Нормандия, съобщава „Франс прес”.

Ислямисти окървавиха църква във Франция
Обновена

Ислямисти окървавиха църква във Франция

Нападателите „прерязали гърлото” на свещеник

Дълбоко желаем нашите места за молитва да бъдат обект на по-голяма охрана, каза лидерът на мюсюлманите във Франция Далил Бубакьор след среща с френския президент Франсоа Оланд.

Оланд проведе среща с лидерите на основните вероизповедания в страната ден след нападението на двама терористи в църква във Франция, където убиха 86-годишен свещеник.

Бубакьор заяви, че говори от името на френските мюсюлмани за атаката, довела до „дълбока скръб”, описвайки я като „богохулство срещу всички учения в нашета религия”.

ДАЕШ („Ислямска държава”) пое отговорност за нападението. Само пред около 10 дни тунизиецът Мохамед Бухлел уби 84 души и рани над 300 в Ница.

Междувременно задържаният вчера 16-годишен младеж по подозрение участие в терористичната атака в църквата е освободен, след като властите са установили, че не е замесен, съобщиха от вътрешното министерство.