Германската хранителна верига Aldi изтегли от продажба хиляди пакетирани замразени зеленчуци, след като потребител се оплака, че е открил част от плъх в пакет със зеленчуци, пише "Гардиън".

60-годишната Пат Бейтмън заяви, че е забелязала гризача, след като нахранила двегодишното си дете и върнала пакета със зеленчуци в хладилника.

Тя поясни пред "Сън", че е успяла да види плъха на дъното, тъй като пакетът е бил наполовина опразнен.

Бейтмън, пенсиониран цветар от Югозападна Англия, добави, че е върнала пакета в местния магазин на германската верига, където са й предложили 30 британски лири отстъпка при следващо пазаруване. Неудовлетворена от отговора, тя се свързала с по-висш служител на Aldi и изпратила снимки с гризача. Бейтмън поясни, че след това от компанията увеличили компенсацията до 550 британски лири, но тя отново отказала.

Чувстваме се физически болни след откриването на плъха. Ние изядохме почти целия пакет преди да го видим, по-лошото е, че аз нахраних най-малката си дъщеря с този пакет, оплака се британката.

"Сън" пише, позовавайки се на вътрешен документ на компанията, че е имало три оплаквания - две от здравното министерство и трето от потребител.

Пакетите със зеленчуци са доставени от Agrifreez, Белгия. Преди Коледа са изпратени близо 40 000 пакета.

От компанията обявиха, че са изтеглили продукта от продажба.

През 2016 г. клиент в Нортуич е открил плъх в кисело мляко, закупено от Aldi.