И българският шеф на световната професионалната лига по канадска борба Асен Хаджитодоров се появява в “Досиетата от Панама”, разкрива в. "24 часа".

Според документите Професионалната лига по канадска борба е регистрирана на Британските Вирджински острови на 2 април 2004 г., а същият ден Хаджитодоров е вписан като директор и акционер.

Не съм учуден. В офшорна зона е регистрирана Световната лига по канадска борба, а от 2012 г. аз съм председател на Световната федерация", каза Хаджитодоров, потърсен от “24 часа".

46-годишният Асен Хаджитодоров е основател и президент на Българската федерация по канадска борба от 1995 г.

През септември 2012 г. е избран за президент на Световната федерация по канадска борба (World Armwrestling Federation) след сериозна конкуренция на спортисти от САЩ и Канада.

При избора тогава той побеждава действащият президент Фред Рой от Канада, който е изпълнявал длъжността три мандата. До избора на банскалията за президент този пост се е заемал само от представители на САЩ и Канада.

Изборът на Хаджитодоров се смята за голям успех и признание за българската канадска борба. Под негово ръководство българските спортисти печелят десетки световни и европейски титли. През октомври в Благоевград ще се проведе световното първенство, в което ще участват над 1300 състезатели.

В “Документите от Панама" няма детайли за дейността на офшорката, регистрирана на Британските вирджински острови.