Илън Мъск праща екип инженери на помощ в Тайланд. Специалистите са от компаниите SpaceX (and) Boring Co. Те трябва да вземат участие в операцията на 12-те момчета и техния треньор по футбол в пещера. 

Това съобщи самият Мъск в профила си в "Туитър".

Той е пестелив в коментара и пише само, че "ще видим на място как можем да помогнем на правителството. Трудно е да оцениш всичко от разстояние."

Мъск изрази надежда подготовката на екипа и техниката, която компаниите могат да предоставят, да помогне за спасяването на блокираните. 

Припомняме, че около 1000 души участват до момента в спасителната операция. Тя вече взе жертви - тайландски водолаз. 

Властите се опасяват, че има опасност доста да спадната нивата на кислорода в камерата, където момчетата и техният треньор са хванати в капан. Нивата на кислород са изчерпват и от големия брой хора участващи в спасителната операция в пещерната мрежа.

Затворената група е в добро здравословно състояние и редовно са снабдявани с храна и медицински грижи. Властите все още се опитват да измислят как най-безопасно да ги изведат, като служителите подчертават, че няма да поемат рискове с безопасността на момчетата.

Спасителни в продължение на дни изпомпват вода от пещерата, но тъй като водата в пещерата се захранва от дупки и потоци в хълмовете горе, има вероятност пещерната камера, в която се намират да се наводни.