"Разговорите във Виена бяха конструктивни, а следващата ни среща ще бъде в петък". Това каза Абас Аракчи, главен ядрен преговарящ на Иран по ядрената програма, цитиран от "Ройтерс".

Той добави също, че Техеран няма да спре обогатяването на уран до 20% в замяна на освобождаването на 1 милиард долара от средствата му, блокирани в други страни заради санкциите на САЩ, въведени през 2018 г.

Припомняме, че руски дипломат, който участва на преговорите за спасяване на ядрената сделка с Иран съобщи по-рано днес, че срещата е била "успешна", макар че ще отнеме време за запазване на споразумението.

"Срещата на Съвместната комисия към JCPOA (Съвместния всеобхватен план за действие - Бел.ред.) беше успешна...Възстановяването на JCPOA няма да стане незабавно. Ще отнеме време. Колко време? Никой не знае", написа в "Туитър" Михаил Улянов, руският представител в Международната агенция за атомна енергия.

В австрийската столица се провеждат преговори за спасяване на сделката между Иран и световните сили. САЩ за първи път се присъединиха индиректно, откакто Джо Байдън пое управлението на страната.

Иран отново отказа връщане към ядрената сделка, ако САЩ не отменят санкциите

Иран отново отказа връщане към ядрената сделка, ако САЩ не отменят санкциите

Външният министър Зариф е разговарял с Доминик Рааб...