Китай регистрира първия случай на коронавирус на местно ниво за последните три дни, въпреки че внесените случаи продължават да доминират, съобщават световни агенции.

Националната здравна комисия на страната обяви, че има нови 55 случая на коронавирус в страната в четвъртък, като 54 са внесени от чужбина. За сравнение ден по-рано имаше 67 нови случая.

Си Дзинпин и Тръмп обсъдиха напрежението между САЩ и Китай

Си Дзинпин и Тръмп обсъдиха напрежението между САЩ и Китай

Тръмп написа, че е провел много добър разговор със Си Дзинпин

Единственият случай на коронавирус на местно ниво е в провинция Джъдзян, поясни комисията и добави, че в Китай общо са се заразили 81 340 души, а починалите са се увеличили с петима до 3292.

В същото време китайските власти временно налагат забрана за влизане на почти всички чужденци в държавата и драстично намаляват полетите към страната в опит да спрат втора вълна на разпространението на вируса.

Забраната влиза в сила тази нощ. 90% от международните полети ще бъдат спрени.

САЩ изпревариха Китай и Италия по броя на заразените с COVID-19

САЩ изпревариха Китай и Италия по броя на заразените с COVID-19

Установените случаи по света са над 527 хиляди...

Междувременно в Южна Корея вече две седмици има по 100 случая на ден след над 900 в края на февруари. Властите призоваха гражданите да останат по домовете си и да избягват големи събирания.

Южна Корея регистрира 91 нови случая на коронавирус в петък, с които се увеличават до 9332. Починали са 139 души. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 465 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 21 000. Регистрирани са случаи в 199 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 530 000 случая и над 24 000 починали в 176 държави, възстановили са се около 122 000.

Втори ден без коронавирус в Китай освен внесените

Втори ден без коронавирус в Китай освен внесените

Комисията поясни, че общо 67 нови случая са регистрирани за последните 24 часа

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".