Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров нарече "параноя" твърдението, че Москва стои зад скандала около телефонния разговор между Доналд Тръмп и Владимир Зеленски, информира "Ройтерс".

Вчера председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси заяви, че Русия има пръст в казуса Тръмп-Зеленски.

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Ние се надяваме, че това няма да се случи в нашите отношения

Лавров обяви, че раздуват полемиката около телефонния разговор между Тръмп и украинския лидер. Той отрече страната му да е замесена.

Нанси Пелоси заяви, че Русия стои зад случая - това е прекомерно - с телефонния разговор между президента Доналд Тръмп и президента Зеленски. Това е параноя, коментира Лавров пред журналисти в ООН.

Лавров иска мирно разрешение на кризата в залива

Лавров иска мирно разрешение на кризата в залива

Напрежението в Персийския залив буди тревога

Този месец американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма.

Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.

Лавров и Помпео обсъдиха глобални проблеми

Лавров и Помпео обсъдиха глобални проблеми

Двамата служители говориха и за ситуацията на Корейския полуостров

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.