Полицията е арестувала над 60 души на фона на протести срещу блокирането в централната част на британската столица Лондон, предаде irishexaminer.com.

Стотици демонстранти, са взели участие в проявата днес, като са скандирали "Срам за вас", "Свобода" и "Спрете да ни контролирате".

Транспортът е бил блокиран.

Арестите на демонстранти са за различни престъпления, включително нарушаване на ограниченията за коронавирус.

"Очакваме броят на задържаните да нарасне. Продължаваме да настояваме хората да се приберат вкъщи.", призоваха от столичната полиция.

Групата "Save Our Rights UK", която стои зад протеста, заяви, че работи за демокрацията. "Обединете се за свобода - време за действие" бе надсловът на днешната проява.

Поставят Лондон във втората най-рискова категория след 2 декември

Поставят Лондон във втората най-рискова категория след 2 декември

Големи части от страната, включително Манчестър, са поставени в ниво 3, най-високият риск

Групата използва профила си в Twitter през целия следобед, за да насърчи хората да се отправят към центъра на столицата.

Припомняме, че по-рано тази седмица стана ясно, че Лондон ще бъде поставен във втората най-рискова категория, когато националната блокада приключи на 2 декември.

Премиерът Борис Джонсън обяви, че националните ограничения в Англия ще приключат след едномесечно блокиране, което ще бъде заменено от система от регионални ограничения, за да се опита да спре разпространението на вируса от най-тежко засегнатите райони.

Решението бе очаквано от бизнеса в цялата страна в предколедния период.

Лондон одобрява ваксината на Pfizer до дни

Лондон одобрява ваксината на Pfizer до дни

Може би още тази седмица ще бъде дадено разрешение

За Лондон това означава, че няма да има смесване на домакинства на закрито и максимум до шест души могат да се срещат на открито, заведенията могат да предлагат алкохол само заедно със значително количество храна, строго се ограничават посещенията на спортни събития.

Големи части от страната, включително Манчестър, са поставени в ниво 3, най-високият риск, който е за райони с много високо или много бързо нарастващо ниво на инфекции.

Заведенията в ниво 3 трябва да останат затворени.