Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че планът за Брекзит на Борис Джонсън е "неприемлив", пише "Гардиън".

Борис Джонсън плаши: Хаос и два референдума 2020-та, ако не напуснем ЕС

Борис Джонсън плаши: Хаос и два референдума 2020-та, ако не напуснем ЕС

Ние напускаме ЕС на 31 октомври

Той коментира пред Скай нюз, че предложението на Джонсън не казва ясно как Белфасткото споразумение ще бъде подкрепено. Корбин подчерта, че това предложение е "по-лошо" от това на бившия премиер Тереза Мей, защото предвижда по-голямо отклоняване от регулациите на ЕС. Лейбъристът призова Джонсън да обясни плана си в Камарата на общините в четвъртък.

Лейбъристите ще му кажат, че планът е "неприемлив", обяви той.

„Две граници за четири години”: Какво предлага Джонсън за Брекзит?

„Две граници за четири години”: Какво предлага Джонсън за Брекзит?

"Гардиън" представя новото предложение на премиера на Великобритания Борис Джонсън за Брекзит, което се очаква днес да бъде официално изложено

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън смята, че планът на Джонсън ще се провали. Тя написа в "Туитър", че основните въпроси за Шотландия остават - тези предложения ще извадят страната от ЕС, единния пазар и митническия съюз против волята на шотландците. "Това е недопустимо", категоричен е политикът.

По-рано днес Джонсън изпрати писмо на председателя на Европейската мисия Жан-Клод Юнкер, в което излага предложението си за замяна на предпазния механизъм за Ирландия.