Българка, която живее в центъра на Атина, е в неизвестност от 11 юли. Жената е от Хасково. Казва се Софка Парапанова и е на 53 години, съобщиха във Фейсбук страницата на българите в Гърция.

Припомняме, това е поредният случай на българка, която изчезва в Гърция.

В края на месец май българите в Гърция организираха подписка, с която настояват от българските дипломатически представителства в страната и от гръцките власти да се изяснят "инцидентите" с изчезнали или открити мъртви наши сънародници.

Малко след като е открита тази подписка в град Ретимно, остров Крит изчезна трета българка - 38-годишната Антонина Зоева.

"Все още не е открита Деси Илиева, а преди нея беше намерен на брега, изхвърлен трупа от морето, на друга наша сънародничка. Молим, подпишете и разпространете, за да може повече хора да подпишат. Благодарим Ви", се казва в призива към документа.

Подписката е адресирана до външния министър Екатерина Захариева, Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България и до Веселин Иванов, временно управляващ посолството на Република България в Република Гърция.

Гърци вилнеят срещу българи заради убийството на о. Крит

Гърци вилнеят срещу българи заради убийството на о. Крит

Местните жители коренно променили отношението си към българската общност