Разузнавателен кораб от военноморските сили на Австралия е открил останките от американския военен конвертоплан, който се разби край североизточния бряг на страната. Това е заявила в изявление на министърът на отбраната на Австралия Марис Пейн, съобщи Ройтерс

По думите на Пейн австралийските кораби са пристигнали на мястото през нощта. Малко след това те намерили и останките от хеликоптера.

Припомняме, инцидентът стана вчера, 6 август. От пентагона информираха, че конвертоплан "Ем Ви-22" се е разбил край североизточния бряг на Австралия.

На борда на военния хеликоптер имало 26 души, 23 от които са били спасени. Останалите трима морски пехотинци обаче останали в неизвестност.

Пентагона издирва трима морски пехотинци

Пентагона издирва трима морски пехотинци

Те са изчезнали при авиокатастрофа

Обстоятелствата около инцидента все още не са напълно ясни. От пентагона заявили, че падането на летателния обект е злополука и че към момента разследването продължава.

Военноморските сили в Австралия са започнали операция по издирването на тримата американци. Първоначално на мястото на инцидента са били изпратени дистанционни подводници, които да огледат района на катастрофата, преди на мястото да бъдат изпратени водолази.

Към момента обаче операцията по издирването на тримата пехотинци вече е прекратена. По-рано днес станало ясно, че военноморските сили на САЩ са преминали от спасителна мисия към операция по възстановяване, която може да отнеме няколко месеца.