Париж повтори твърдата си позиция, че Великобритания не трябва да получава отлагане на Брекзит, ако правителството не представи "нова стратегия или план", който ще бъде подкрепен от парламента, пише "Гардиън".

Представител на Елисейския дворец коментира, че "играта за време с цел игра за време не представлява проект или стратегия. Сега не е време за отлагане".

Барние: Мей да предложи "нещо ново", за да оправдае дълго отлагане на Брекзит

Барние: Мей да предложи "нещо ново", за да оправдае дълго отлагане на Брекзит

Ние сме изправени пред истинска несигурност

Франция, която е нетърпелива и желае ЕС да обърне внимание на други проблеми, които трябва да бъдат разрешени, повтори, че са необходими конкретни решения от Лондон. Париж подчерта, че няма да подкрепи отлагане на Брекзит, освен ако Лондон не излезе с ясен, нов, надежден план, който ще бъде подкрепен от мнозинството в парламента.

Според френското правителство споразумението за напускане, което не може да бъде предоговаряно, е билет към напускане на ЕС по "организиран" начин.

Източникът от френския президентски дворец предупреди, че отлагането е само един инструмент, а не решение или стратегия.

Мей пише на Туск за отлагане на Брекзит

Мей пише на Туск за отлагане на Брекзит

Говорителят не каза дали това ще се случи днес или утре

Париж е категоричен, че иска да защити "функционирането на ЕС".

Ако бъде одобрено по-дълго отлагане, например 12 месеца, "ние ще трябва да видим какви ще са последиците от това, по отношение как страна, планираща да напусне, ще има място и думата й при ключови решения в бъдеще", каза източникът.

Меркел: До последната минута ще се боря за плавен Брекзит

Меркел: До последната минута ще се боря за плавен Брекзит

Европейският съюз трябва да реагира на всички желания на Обединеното кралство