35-годишен военнослужещ от български произход се оказа първият сериен убиец в Кипър, съобщава Нова телевизия по данни на местни медии.

По непотвърдена информация майката на задържания Никос Метаксас е българка от Стара Загора, която била омъжена за кипърски гражданин.

До момента Метаксас е признал за убийството на седем жертви - пет жени и две момиченца. Преди дни обаче кипърската полиция извади пълен списък с общо 22 жени, които са изчезнали. Всички са чужденки, работещи в Кипър, а три от тях са българки. Една от последните изчезнали е българска манекенка, а първата жертва на серийния убиец се предполага, че е била бременна от него. С всички свои жертви военният се е запознавал в социалните мрежи под псевдоним.

Случаят започва да се разплита преди две седмици, когато туристи откриват тялото на филипинка. Седмица по-късно е арестуван и самият Метаксас. Именно той е насочил разследващите към токсичното езеро на мината, където в куфари с каменни блокове е изхвърлял телата на жертвите си.

Кипър е в шок след разкрития за първия сериен убиец на острова

Кипър е в шок след разкрития за първия сериен убиец на острова

Обвиняват властите, че не са обърнали внимание на случаите с изчезнали жени

По информация на местните медии Метаксас е бил изключително ерудиран и образован човек, който се е грижел много за двете си деца, въпреки че е бил разделен със съпругата си. По тази причина колегите му били шокирани, че именно той е серийният убиец.

Освен това Метаксас е бил и хоби фотограф. При разследването се оказало, че снимките, които правел, били от мястото, където изхвърлял телата на жертвите си. Предполага се, че той е използвал фотографията като претекст, в случай че бъде забелязан в пустата местност.

Една от хипотезите за мотивите му е, че убийствата са вследствие на тежка травма от детството на военния, тъй като родителите му са се развели, когато той е бил 15-годишен. Към момента майка му все още живее в Кипър, но с нея няма никакъв контакт.

Заради зловещите разкрития в Никозия се готви протест в петък. Темата ще се разгледа и в парламента, за да се вземат мерки за защита на авторитета на кипърската държава. Максималното наказание, което Метаксас може да получи за деянията си, е доживотен затвор, тъй като през 1983 г. в страната се отменя смъртното наказание.

В Кипър откриха тялото на поредната жертва на серийния убиец

В Кипър откриха тялото на поредната жертва на серийния убиец

Той се запознавал с жертвите в онлайн сайт за запознанства