Повечето германци вярват, че решението на правителство временно да спре поставянето на ваксината на AstraZeneca е правилно, докато тече разследване на случаи с тежки странични реакции, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на социологическо проучване на "Форса".

Германия и повече от 10 европейски държави спряха употребата на ваксината, след като бяха установени 7 случая на венозни тромбози, от които трима души починаха.

Ваксината на AstraZeneca е безопасна, обяви ЕМА преди окончателното заключение

Ваксината на AstraZeneca е безопасна, обяви ЕМА преди окончателното заключение

Емър Кук добави, че резултатите от проверката ще бъдат съобщени в четвъртък следобед

Анкетата за RTL и ntv показва, че 54% от респондентите считат за правилно решението на здравния министър Йенс Шпан. Близо 40 на сто са на мнение, че реакцията е прекалена, а 39% мислят, че решението е погрешно.

Вчера Европейската агенция по лекарствата заяви, че ще съобщи резултатите от разследването на случаи на тромбози в четвъртък. Шефът на агенцията Емър Кук увери, че ползите от ваксината са по-големи от рисковете.

Готовността на германците да се имунизират срещу коронавируса спадна с 2% до 71 на сто спрямо последното проучване на "Форса" от 3 март. В новата анкета са участвали 1001 души.

И Литва спря ваксинирането с AstraZeneca

И Литва спря ваксинирането с AstraZeneca

До окончателното решение на Европейската агенция по лекарствата