Руският комисар по правата на човека Татяна Москалкова заяви, че няма заплаха за живота на Алексей Навални, предаде "Интерфакс" във вторник. 

В интервюто Москалкова каза, че Навални е "прегледан няколко пъти от лекари извън системата на ФСИН", добавяйки, че лекарите са от различни специалности и че техните доклади "вдъхват доверие", когато става въпрос за състоянието на Навални.

Коментирайки неговата гладна стачка и последвалият й край, Москалкова заяви, че "излизането от гладна стачка винаги изисква наблюдение" и че доколкото тя знае проверки се извършват.

Здравето на Навални е противоречива тема за Русия, а адвокатите му твърдят, че не е получил адекватна медицинска помощ.

Много страни, включително Обединеното кралство и Съединените щати, призоваха за освобождаването му поради опасения за здравето.

Русия затвори офисите на Навални

Русия затвори офисите на Навални

Прокуратурата настоява групата на опозиционера да бъде квалифицирана като екстремистка

Припомняме, през януари 44-годишният опозиционен лидер бе задържан на летище "Шереметиево" в Москва, по-малко от час след пристигането си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок, което се предполага, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Руски съд постанови, че той трябва да лежи в затвора 2 г. и 8 месеца за нарушаване на условна присъда от 2014 г. Преди 7 г. Навални бе осъден условно на 3 г. и 6 месеца затвор, но срокът на лишаване от свобода е намален, тъй като почти година опозиционерът бе под домашен арест.

Той излежава присъдата си в наказателна колония на около 100 километра източно от Москва.

В момента повечето от най-приближените съюзници на Навални са под домашен арест или са напуснали страната.

Макрон призова Путин да изтегли войските от украинската граница, застъпи се за Навални

Макрон призова Путин да изтегли войските от украинската граница, застъпи се за Навални

Двамата са разговаряли по телефона...