Руският опозиционер Алексей Навални ще излежава присъдата си в Изправителна колония №2 Владимирска област, пише Комерсант", позовавайки се на "Ярновости", които цитират източник от Федералната служба за изпълнение на наказанията.

Според източника в момента Навални е в следствения арест в град Колчугино.

 Русия потвърди, че Навални е изпратен в наказателна колония

Русия потвърди, че Навални е изпратен в наказателна колония

Той е прехвърлен, където се предполага да бъде съгласно съдебно решение

Източник разкри пред " Медиазоны", че политикът е транспортиран във Владимирска област на 26 февруари. Официално потвърждение на тази информация няма.

Изправителна колония №2 се намира в град Покров, Владимирска област. Градът е на около 100 километра източно от Москва. Владимирска област е част от Централния федерален окръг на Русия.

Вчера шефът на Федералната служба за изпълнение на наказанията Александър Калашников потвърди, че Навални ще лежи в наказателна колония.

Навални преместен в наказателна колония?

Навални преместен в наказателна колония?

Той може да бъде изпратен в една от колониите в Централния федерален окръг

44-годишният руски опозиционер бе задържан на летище "Шереметиево" в Москва по-малко от час след пристигането си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок, което се предполага, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Руски съд постанови, че той трябва да лежи в затвора 2 г. и 8 месеца за нарушаване на условна присъда от 2014 г. Преди 7 г. Навални бе осъден условно на 3 г. и 6 месеца затвор, но срокът на лишаване от свобода е намален, тъй като почти година опозиционерът бе под домашен арест.

За "Амнести интернешънъл" Навални не е "затворник на съвестта" - заради минали ксенофобски коментари

За "Амнести интернешънъл" Навални не е "затворник на съвестта" - заради минали ксенофобски коментари

Но това не променя факта, "че руските власти се стремят да го заглушат", вместо незабавно и безусловно да го освободят

Критикът на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир през август 2020 г. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.