Западните държави не предприемат открити агресивни действия само защото Русия е изградила отбранителна система, която не позволява това, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС. 

"Защо Западът не предприема пряка агресия срещу Руската федерация, само по една проста причина: защото през последните години Русия е изградила отбранителна система, която не им позволява да направят това, те ясно разбират това", обяснява тя.

Захарова отбелязва агресивно поведение на Запада в информационната среда. "Там, където разбират, че могат да играят своите мръсни игри, където все още смятат, че сме слаби ... блокират документални филми, блокират информационни канали".

"Те ускориха това, което отдавна не се решаваме да направим. Винаги сме се чувствали неловко, че е време да въведем регулаторни мерки и е време да започнем да регулираме интернет пространството. Що се отнася до американските интернет монополи" допълва тя.

"Продължихме да слушаме как ще бъде възприето, дали самите ние ще нарушим определени принципи. Не, няма, защото те отдавна са нарушавани от колективния Запад". Интернет монополите и представителите на западния политически естаблишмънт зад тях, а именно Вашингтон, НАТО, Брюксел, "действат изключително, от собствените си интереси, политическата ситуация и нежеланието да се конкурират честно", коментира Захарова.

Според нея, "те демонстрират неморално поведение в Интернет: създаването на монополи, пренебрегване на собственото им законодателство, на международното право. Разбира се, те разглеждат нашите руски закони на последно място".

Тя добави, че западните страни се опитват да представят Русия и СССР в исторически контекст като агресори, които не зачитат правата на човека. "Създават на възприятието за нашата страна и Съветския съюз в исторически контекст като държава агресор, като държава, която не зачита правата на човека, не ги зачита и прави това от година на година, от десетилетие до десетилетие. За да оформят сградата, която наричат кървавия Кремъл, те рисуват тези ужаси, постоянно се нуждаят от все повече и повече тухли в основата й".

Русия отговаря на всяка дестабилизация и американски ракети в Азиатско-Тихоокеанския регион

Русия отговаря на всяка дестабилизация и американски ракети в Азиатско-Тихоокеанския регион

Предупреждава, че нова спирала във въоръжаването е с непредсказуеми последици