Съдебни заседатели по делото за убийството на чернокожата Бреона Тейлър по полицаи при обиск и опит за арест заявиха, че се чувстват предадени от прокурора на щата Кентъки Даниел Камерън, предаде The New York Post.

Те открито го нарекоха "лъжец", че комисията се е съгласила да освободи тримата полицаи по обвиненията в убийство при фаталната стрелба, според докладите.

Пред CBS тази сутрин, членовете на "голямото жури" заявиха, че не са получили информацията за всички отправени обвинения, преди да съобщят своята присъда.

Те отказват да поемат вина след обвиненията за решението си по делото.

Офисът на Камерън не е коментирал.

Решението на голямото жури да не бъдат повдигани обвинения на нито един от полицаите за убийството на Тейлър доведе до протести в Кентъки и САЩ. Срещу един полицай бяха повдигнати три обвинения заради откриване на стрелба по съседна къща.

Разкриха записите от заседанията на Голямото жури по случая с Бреона Тейлър

Разкриха записите от заседанията на Голямото жури по случая с Бреона Тейлър

След искане на членове на журито

Убийството е извършено в апартамента на Тейлър на 13 март 2020 г. от бели полицаи, които са получили заповед да претърсят апартамента. Приятелят на Тейлър е открил огън по полицаите, които са отвърнали, след като той помислил, че са крадци.

Според свидетели служителите на реда не са се легитимирали.

Полицаите са произвели 20 изстрела. Тейлър е застреляна с пет куршума. Операцията е била заради наркотици.