Предполага се, че частният самолет на лидера на КНДР е кацнал във Владивосток. Увеличават се спекулациите, че се подготвя визита на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун в Русия в близко бъдеще, информира южнокорейската медия "Йонхап".

Путин кани Ким Чен-ун на среща във Владивосток през септември

Путин кани Ким Чен-ун на среща във Владивосток през септември

Путин кани лидера на КНДР да посети Русия по време на ежегодния икономически форум

Преди месец беше съобщено, че президентът на Русия Владимир Путин е поканил Ким Чен-ун да посети Русия през септември. Путин кани лидера на КНДР да посети Русия по време на ежегодния икономически форум във Владивосток. Там Ким Чен-ун може да се срещне и с премиера на Япония Шиндзо Абе.

Според информация на специализирания сайт за полетите Flightradar24 частният самолет на Ким, известен като Chammae-1, е кацнал на летище във Владивосток по-рано днес и е излетял за Пхенян около 3 часа по-късно.

Не се потвърждава дали Ким е бил на борда. Спекулира се, че самолетът може да е бил използван от представители на КНДР, които участват в подготовката на посещението на Ким Чен-ун.

Подготвят среща Шиндзо Абе-Ким Чен-ун в Пхенян или Владивосток

Подготвят среща Шиндзо Абе-Ким Чен-ун в Пхенян или Владивосток

Все още не е ясно дали Абе ще присъства на конференцията във Владивосток

"Няма гаранция, че председателят Ким е бил на борда просто защото Chammae-1 е летял", каза източник и допълни: "Изглежда, че представители на КНДР са пътували до там, за да подготвят възможно участие на Ким на източния икономически форум във Владивосток през септември".

Путин отправи поканата през май. Ким все още не е отговорил.