Скандалът около Доминик Къмингс срина подкрепата за премиера на Великобритания Борис Джонсън. Социологическо проучване показва най-резкия спад на подкрепата за лидер на Консервативната партия от десетилетие, информира АФП.

Туск се присмя на Къмингс

Туск се присмя на Къмингс

Това очевидно е правило на Къмингс и на неговите Брекзит приятели

Докато премиерът се подготвя за дебат в парламента по-късно днес за действията на правителството в борбата с коронавируса и възникналия скандал, сондаж на YouGov за вестник "Таймс" сочи, че преднината на консерваторите пред основната опозиционна Лейбъристка партия се е стопила с 9% за седмица.

Торите са подкрепяни от 44% от анкетираните, 4% надолу, а лейбъристите получават подкрепата на 38 на сто, с 5% нагоре през последните седем дни. Това за последно се случва при Дейвид Камерън по време на кампанията преди парламентарните избори през 2010 г.

Първа оставка в кабинета на Джонсън заради скандала около Къмингс

Първа оставка в кабинета на Джонсън заради скандала около Къмингс

Тя е свързана с възникналия скандал около съветника на Джонсън

Социологическо изследване за вестник "Дейли мейл" разкрива, че рейтингът на одобрение на Джонсън се е стопил от 19% до -1% само за няколко дни, въпреки че той изведе партията до голяма победа преди шест месеца.

Отделно в Консервативната партия има недоволство във връзка със скандала около Къмингс, висш съветник на Борис Джонсън. Близо 40 депутати от Консервативната партия настояват Къмингс да бъде уволнен. Вчера един министър подаде оставка като протест.

 Къмингс не съжалява, че е нарушил карантината, не подава оставка

Къмингс не съжалява, че е нарушил карантината, не подава оставка

Пропътувал 460 км, въпреки забраната...

Къмингс е обвиняван в нарушаване на карантината и мерките в борбата с коронавирус. Той пътувал 460 километра от Лондон до Дъръм, за да посети роднини.