Тази операция беше проведена с експлозивно устройство, но следващият път ще бъде с коли бомби. Това предупреждава във видео атентаторът, който се самовзриви в Ансбах неделя вечерта, предаде агенция „Амак” на ДАЕШ („Ислямска държава”).

Припомняме, сириецът Мохамед Далеел се взриви до бар в германския град. 15 души пострадаха. „Ислямска държава” пое отговорност за атаката. Делеел е получил хуманитарен статут в нашата страна преди да отиде в Германия. Германските власти са поискали той да бъде върнат у нас, но до момента на атентата това не се е случило. Той е живял в България половин година, като е бил регистриран в Регистрационно-приемателен център в София. Сириецът е получил убежище у нас през декември 2013 година. През месец декември същата година получава хуманитарен статут, който дава право за свободно придвижване на територията на нашата страната и на ЕС.

Разпространиха снимка на атентатора от Ансбах

Разпространиха снимка на атентатора от Ансбах

27-годишният Мохамед Далеел

Терористът призовава джихадистите, предимно в Германия и Европа, да бъдат непоколебими. Той уверява лидерите на групировката Абу Бакр ал Багдади и говорителя Абу Мохамед ал Адани, че джихадисти от групировката подготвят още атаки.

Нападателят от Ансбах се врекъл във вярност на "Ислямска държава"
Обновена

Нападателят от Ансбах се врекъл във вярност на "Ислямска държава"

Обещал отмъщение срещу Германия

Според анализатори терористът чете съобщение на видеото.

Подновявам вричането си във вярност към емир al-Mu'meneen Абу Бакр ал Багдади, нека Аллах го предпази”, заявява атентаторът.

 Самоубийствен атентат в германския град Ансбах, има пострадали

Самоубийствен атентат в германския град Ансбах, има пострадали

27-годишен сирийски бежанец...