Голяма операция по издирване с участието на елитни сили и хеликоптери е в ход в южната част на Франция в Дордон, след като е съобщено, че мъж е стрелял по полицаи, съобщават France Info и "Ройтерс".

Няма съобщения за жертви

"Мъжът, бивш член на армията, е въоръжен и е в бягство, докато говорим ... Провежда се полицейска операция, да се избегнат нещата да излязат извън контрол", коментира префектът на Дордон Фредерик Перисат пред BFM.

"Мъжът е бил за една нощ в дома на бившата си половинка. Там се разигра спор, който довежда до намесата на жандармеристи и тогава заподозреният стреля по тях. След това избяга в гората наблизо", каза Перисат.

Префектурата Дордон в Twitter призова жителите на Льо Ларден-Сен-Лазар да останат вкъщи до допълнително известие.

Мъж намушка полицайка и стреля по двама полицаи в Западна Франция

Мъж намушка полицайка и стреля по двама полицаи в Западна Франция

Нападателят е застрелян, полицаите са ранени без опасност за живота

France Info съобщава, че инцидентът е започнал в събота вечер, когато мъжът е нападнал новия партньор на бившата си. Според съобщенията той е уцелил новия партньор. Бившата му и нейните деца не са пострадали и сега са под полицейска защита, съобщиха властите.

Когато полицията пристига, той стреля по служители и техните превозни средства, преди да избяга в гората. До момента няма полицейски жертви, въпреки че няколко превозни средства са повредени.

Кметът на Льо Ларден-Сен-Лазар Франсин Бура заяви пред BFM, че заподозреният е освободен от затвора и е носил електронна гривна. Забранено му е да посещава дома на бившата си половинка, каза тя.

"Вярвам, че за съжаление ситуацията може да продължи дълго време", каза Бура, добавяйки, че заподозреният "изобщо не е бил склонен към диалог и не е бил готов да се предаде".

Служителите са затворили пътищата около града и са изградили периметър за сигурност. Съобщава се, че нападателят е стрелял по хеликоптер, който лети над гористия район, а офицер Андре Петило коментира пред BFM, че беглецът е въоръжен с висококалибрено оръжие, "което може да убива на големи разстояния".

Петило коментира, че заподозреният "се стреми да бъде убит от полицията".