Спорното посещение на американския президент Доналд Тръмп в Обединеното кралство през следващия месец все още изглежда, че ще се състои, предаде "Гардиън".

Това стана ясно на провелата се през последните дни среща на Г-7 в Канада.

Британският премиер Тереза ​​Мей настоява, че имаме много добри отношения с президента Тръмп.

"Работим в тясно сътрудничество с президента Тръмп и Великобритания има много добри отношения със Съединените щати", каза тя, защитавайки решението му да напусне рано Квебек, за да се подготви за срещата си с Ким Чен-ун.

"Той отива в Сингапур, за да седне и да обсъди ядреното разоръжаване на Северна Корея ... това е в интерес на всички нас по целия свят".

Мей каза, че фактът, че Г-7 е успяла да постигне 11-часово споразумение по всички основни разглеждани теми, включително да не приеме Русия и да формулира думи за търговията, бе победа за международното сътрудничество.

"Имахме някои трудни разговори и силни дебати", каза тя в края на два дни на пламенен аргумент ярко заловен в образа на шестима от лидерите на Г7, изправени пред един изолиран Тръмп. Американският президент се бе изправил пред тях, тъй като те се споразумяха за заключителното комюнике на импровизирана сесия на закуска в събота сутрин.