Доналд Тръмп официално се съгласи да се кандидатира отново за президент на САЩ от Републиканската партия. Изказвайки се в Белия дом като част от общонационална републиканска конвенция, Тръмп благодари на членовете на партията за доверието и прие предложението им да се кандидатира. Той каза, че предстоящите избори са най-важните в историята на САЩ.

"Въпреки нашето величие като страна, всичко, което постигнахме, сега е в опасност. Това са най-важните избори в историята на страната ни. Никога досега избирателите не са се изправяли пред по-ясен избор между партии - две визии, две философии, две програми. Тези избори ще решат дали да запазим американската мечта или ще позволим на социалистическия дневен ред да разруши нашата заветна съдба."

"Тези избори ще реши дали да защитаваме американския начин на живот или да оставим радикалното движение напълно да го унищожи. Няма да стане", обясни Тръмп.

Той твърди, че е сложил край на управлението в страната на "фалиралата политическа класа", която се ръководи само от собствените си интереси и не се съобразява с обикновените съграждани. "От момента, в който оставих стария си живот зад себе си, а беше добър живот, аз правих само това, борих се за вас".

"Направих нещо, което политическата класа никога не е очаквала и никога няма да прости, нарушавайки основното правило на политиката на Вашингтон, спазих обещанията от кампанията си. Заедно слагаме край на провалената политическа класа. Тя отчаяно се опитва да се върне на власт по всякакъв начин. Видяхте това. Гнвни са ми, защото вместо да поставя интересите им на първо място, просто казах, че на първо място е Америка", обясни Тръмп.

Той обеща, че за разлика от демократа Джо Байдън, ще държи Китай отговорен за разпространението на коронавируса по целия свят. "Китай подкрепя Байдън и отчаяно иска той да спечели... Китай ще превземе страната ни, ако Байдън бъде избран. За разлика от Байдън, аз ще ги привлека изцяло към отговорност за глобалната трагедия, която причиниха".

Тръмп плаши американците с китайска инвазия, ако изберат Байдън

Тръмп плаши американците с китайска инвазия, ако изберат Байдън

A американските фондови пазари ще се сринат

Тръмп обеща да създаде най-добрата система за противоракетна отбрана и система за киберсигурност, и да спечели надпреварата за развитие на комуникационни мрежи от пето поколение (5G). "Ще спечелим 5G състезанието и ще изградим най-добрата система за киберсигурност и противоракетна отбрана в света и това вече е в процес на създаване".

Тръмп обеща и да не въвлича САЩ в "безсмислени и скъпи" войни. "Ние ще държим Америка далеч от безсмислените и скъпи войни в чужбина. За разлика от предишните администрации, аз спасих Америка от нови войни и нашите войски се завръщат у дома".

Тръмп заяви, че ако спечели изборите, ще започне да налага мита на американски компании, които преместват производството си в чужбина. "Ще осигурим данъчни облекчения за връщане на работни места в САЩ от Китай. И ще наложим мита на всяка компания, която напусне Америка, за да създава работни места в чужбина".

Според него усилията на неговата администрация ще бъдат насочени към гарантиране, че работните места остават в САЩ. Той отбеляза, че и сега води подобна политика. "Програмата на Джо Байдън е направена в Китай, моята програма е направена в САЩ".

Тръмп заяви, че САЩ ще станат световна индустриална суперсила, ако спечели изборите през ноември. "През следващите четири години ние ще превърнем Америка в световна индустриална суперсила".

Той увери, че ще продължи активно да създава нови работни места в страната и да намалява данъчната тежест, ако спечели през ноември. "Ще продължим да намаляваме данъците и административното регулиране на бизнеса по начини, които не са виждани досега. Ще създадем 10 милиона работни места през следващите 10 месеца".

Тръмп възнамерява да продължи да търси прехвърляне на производствените цикли от американските компании в САЩ. "Ние вземаме бизнеса си от Китай, връщаме го в родината си. Искаме бизнесът ни да се върне в родината".

Тръмп предизвиква Байдън на тест за наркотици преди първия им дебат

Тръмп предизвиква Байдън на тест за наркотици преди първия им дебат

Забелязал внезапно подобрение в представянето на Байдън в телевизионните дебати

Стотици демонстранти се събраха в четвъртък вечерта в центъра на Вашинготн за протест във връзка с речта на Доналд Тръмп. Протестиращите дойдоха пред Белия дом срещу използването на сила от американската полиция срещу чернокожи американци

Протестиращите на пътно платно до площад Лафайет, близо до Белия дом, носеха голям черен плакат, върху който бе изписано с бели букви: "Тръмп лъже през цялото време".

Някои демонстранти обясняват, че са пътували до Вашингтон от Портланд, Орегон, град, разположен в другия край на САЩ, на тихоокеанския бряг и погълнат от масови протести срещу полицейската бруталност от три месеца.  В същото време поддръжници на Тръмп също се събраха пред Белия домПолиция разделя протестиращи и поддръжници в опит да запази спокойствието след ожесточени спорове.

Нямаше индикации, че Тръмп е чул протестиращите, но имаше моменти, когато на фона можеше да се чуят сирени, музика и взривове, а зрителите на събитието на Тръмп се обръщаха, за да видят откъде идват звуците, пише АП.

"Вдигнете шум, ако искате да удавите Тръмп", заяви организаторът на протеста Джъстин Джонсън. "Вие, момчета, трябва да усетите ритъма", заяви протестиращ пред служителите на тайните служби. "Какъв ритъм, ако носите 30 килограма екипировка", отговори един от тях.

Демонстрацията беше значително по-малки от протестите, които разтърсиха столицата на страната, след като Джордж Флойд бе убит от полицията в Минеаполис.

Байдън отново провежда предизборни събития в САЩ

Байдън отново провежда предизборни събития в САЩ

Ще спази изискванията срещу коронаеирус