Президентът на САЩ Доналд Тръмп най-накрая ще прекрати мълчанието за личните разговори с уволнения шеф на ФБР Джеймс Коми. През следващите дни се очаква да направи разкритие дали наистина е записал разговорите с Коми. Това наистина може да сложи край на една от основните мистерии около разследването дали съветници на Тръмп са си сътрудничили с руснаците, съобщават американски медии.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви вчера вечерта, че очаква съобщение "тази седмица" относно евентуални записи на разговорите с Коми.

След като уволни Коми през май, Тръмп написа в "Туитър" "по-добре да няма записи от нашите разговори преди да започне да говори пред пресата".

През миналия месец президентът заяви пред журналисти: "ще ви кажа за това по някое време в близко бъдеще", но не намекна дали съществуват някакви записи, пояснявайки, че някои журналисти ще бъдат "много разочаровани" от отговора.

Комисията за разузнаване към Камарата на представителите поиска от Белия дом да отговори на въпроса за записите до петък. Според специален закон след аферата "Уотъргейт" записи на президента принадлежат на народа и в крайна сметка трябва да бъдат публично огласени. Унищожаването им се възприема като престъпление.