Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп отново направи рокади в екипа си, което се случва за втори път през последните два месеца, съобщава БиБиСи.

Социологът Келиан Конуей поема поста на мениджър на кампанията, а Стивън Банън, изпълнителният президент на консервативния сайт "Брайтбарт нюз", ще заеме поста на изпълнителен директор. Банън преди е работил в банка Goldman Sachs.

Пол Манафорт остава председател на кампанията, но анализатори отбелязват, че той ефективно е понижен. Манафорт, бивш съветник на Джордж Буш, се присъедини към кампанията на Тръмп през март.

Тръмп заяви пред АП, че новите лидери са „страхотни хора (...) те са шампиони”.

Според „Уолстрийт джърнъл” промените са свързани с необходимостта от оптимизиране на структурата на щаба в решаващия период от президентската кампания.

АП отбелязва, че детайлите за новата йерархия са съгласувани на дълга среща на щаба на Тръмп във вторник и че още рокади се очакват през следващите дни.

„Искам да спечеля”, каза магнатът пред „Уолстрийт джърнъл” във вторник вечерта след разкриването на промените. „Заради това водя фантастични хора, които знаят как да печелят и обичат да печелят”, поясни той.

Последните социологически проучвания показват, че Хилари Клинтън води на милиардера с 6%.

82 дни преди изборите в САЩ кампанията на Тръмп забоксува след серия от гафове.