По-малко от седмица след победата на президентските избори Доналд Тръмп започна да сформира екипа си, с който планира да влезе в Белия дом, съобщава Националното публично радио на САЩ.

Новоизбраният президент обяви, че е избрал председателя на Националния комитет на Републиканската партия Рейнс Прийбъс за шеф на щаба на новата администрация.

Тръмп също привлича в екипа си бившия изпълнителен директор на крайнодясната медия Breitbart News Стивън Банън, който ще служи като главен стратег и старши съветник на президента.

Тръмп гони до 3 млн. имигранти моментално

Тръмп гони до 3 млн. имигранти моментално

Ще спази обещанието си

Милиардерът отбеляза в съобщение, че е "развълнуван" от "успешния си екип", с който ще "продължим да водим страната ни".

"Стив и Рейнс са висококвалифицирани лидери, които работеха заедно в кампанията ни и ни изведоха до историческа победа. Сега аз ще ги взема в Белия дом, за да направим Америка отново велика", добави в съобщение магнатът.

Изборът на двамата вероятно ще изпрати два отделни сигнала на тези, които отблизо следят прехода на предизборния му екип към Белия дом.

Изборът на Прийбъс, който заема поста на председател на комитета от 2011 година, подсказва за опит на Тръмп да се помири с републиканците, след като по време на предизборната кампания магнатът имаше обтегнати отношения с ядрото на партията.

Победата на Тръмп в полза на джихада, обявиха екстремисти

Победата на Тръмп в полза на джихада, обявиха екстремисти

Този човек е пълен маниак.

Прийбъс добрe приляга на коридорите на властта в столицата на Вашингтон. Радиото коментира, че чрез Прийбъс Тръмп има вътрешен човек във Вашингтон - един от малкото, които останаха лоялни на милиардера по време на кампанията.

"Много съм благодарен на новоизбрания президент за тази възможност да му служа и да служа на тази нация, ще работим за създаване на икономика, която ще работи за всички, ще подсигурим границите, ще отменим или ще заменим "Обамакеър" и ще унищожим радикалния ислямски тероризъм", отбелязва в съобщение Прийбъс.

В същото време включването на Банън в екипа на Доналд Тръмп подсказва за изцяло различна посока. Банън първоначално беше спряган за шеф на щаба на магната.

Според радиото без съмнение Банън е безкомпромисна личност в гоненето на целите си. Той е бивш продуцент в Холивуд, бивш изпълнителен директор на банка "Голдман сакс" и бивш шеф на сайта Breitbart, който е синоним на националния консерватизъм. Той определено не е почитател на ядрото на Републиканската партия, допълва радиото.