Украинската опозиция е обезпокоена от предстоящото днес заседание в Москва на двустранната руско-украинска комисия, предаде агенция „Новости".

Според агенцията, дневният ред на срещата е „безобиден на пръв поглед".

Предвижда се участниците в срещата да обсъдят търговско-икономическото сътрудничество, международни въпроси,  реализацията на съвместни проекти в приоритетни отрасли, съобщават от администрацията на Кремъл. .

Според администрацията на украинския президент Виктор Янукович, лидерите на двете страни ще изслушат отчети за дейността на работните органи на междудържавната комисия и ще определят ориентирите за взаимодействие в близко бъдеще.

Украинската опозиция се опасява, че зад официалните формулировки се крият решения, които ще обвържат Киев с членство в Митническия съюз и ще лишат Украйна от надеждите за скорошна евроинтеграция.

Предвижда се президентите Владимир Путин и Виктор Янукович да подпишат солиден пакет от документи.

Въпреки уверенията на украинския заместник-министър на външните работи Андрей Олефиров, че документите не са свързани с присъединяване на Киев към  Митническия съюз, днешната среща се приема с недоверие не само от украинската опозиция, но и от ЕС.

„Това, което украинците казват днес, се различава от това ,което казват утре. И това, което казват пред едни се различава то това, което казват пред други." - коментира шведският външен министър Карл Билд на заседанието на съвета на ЕС по  външните работи в Брюксел.