Венецуелските власти, верни на президента Николас Мадуро, обмислят насрочване на предсрочни парламентарни избори, предаде "Ройтерс".

За целта ще бъде създадена комисия.

Според опозиционния лидер Хуан Гуайдо обаче, този ход цели да разпусне контролираното от опозицията събрание.

Каракас по-рано осъди осъди икономическата, търговската и финансовата блокада на САЩ срещу страната.

Гуайдо: Рано или късно Мадуро ще потърси диалог

Гуайдо: Рано или късно Мадуро ще потърси диалог

Прекратяването на преговорите било "злонамерено и несериозно"

Опозиционният лидер Хуан Гуайдо заяви по-рано, че венецуелското правителство "рано или късно" ще потърси диалог чрез посредничеството на Норвегия, след като президентът Николас Мадуро прекрати преговорите.

Рано или късно те ще се върнат и ще трябва да седнат на масата за преговори, обяви Гуайдо, признат за временно изпълняващ длъжността президент от близо 50 страни.

Главният прокурор на Венецуела осъди US блокадата

Главният прокурор на Венецуела осъди US блокадата

Тарек Сааб заяви, че това е масово нарушаване на правата на човека на венецуелския народ

В сряда Мадуро отмени пътуването на делегацията си за Барбадос, където трябваше да се проведе четвъртият кръг преговори. До решението му се стигна след мярката на САЩ да замрази петролните активи на латиноамериканската страна - последната от редица санкции, целящи да съборят социалистическото правителство.

Правителството на Мадуро изрази "дълбоко възмущение" от позицията на опозиционния лидер за блокирането, което предвижда санкции за всяко предприятие, което осъществява търговски трансакции с администрацията на Мадуро.