Всички 39 жертви, мъже и жени, от открития камион в Грейс, графство Есекс, в близост до Лондон, са виетнамци. Това съобщили от британската полиция. 

Някои от телата вече са били идентифицирани от роднини.

Официално обаче на този етап няма да бъдат оповестявани самоличностите на загиналите.

Британските власти работят съвместно с колегите си от Виетнам по случая.

Това са потвърдили от полицията в Есекс, като остава в сила апелът към гражданите да сътрудничат, ако разполагат с информация.

Хората първоначално бяха обявени за китайски граждани, но вероятно са пътували с фалшиви документи.

Междувременно, Виетнам арестува двама души по случая и вероятно ще им бъдат повдигнати обвинения за участие в трафик на хора към Европа.

Бившите собственици на камиона с 39-те жертви нямали общо с инцидента

Бившите собственици на камиона с 39-те жертви нямали общо с инцидента

Това твърди мъжът, регистрирал камиона във Варна

Припомняме, че вчера повдигнаха обвинения в непредумишлено убийство на мъж от Северна Ирландия във връзка с откритите 39 тела в камион до Лондон миналата седмица.

23-годишният Иймън Харисън се яви в съда в Дъблин, за да му бъдат повдигнати 41 обвинения, включително 39 обвинения в непредумишлено убийство, конспирация за извършване на трафик на хора и конспирация за съучастие в незаконна имиграция, след като беше одобрена европейска заповед за арест.

По-рано полицията в Есекс, Англия, призова двама братя от Ирландия, които са издирвани във връзка със смъртта на 39 мигранти в камион да се предадат.

Втори обвинен в непредумишлено убийство за камиона с 39-те тела

Втори обвинен в непредумишлено убийство за камиона с 39-те тела

23-годишният Иймън Харисън се яви в съда в Дъблин

40-годишният Ронан Хюс и 34-годишният му брат Кристофър са издирвани по подозрение в непредумишлено убийство и трафик на хора.

Други петима бяха арестувани в Ирландия във връзка с трагедията. Шофьорът на камиона Морис Робинсън е обвинен в непредумишлено убийство, трафик на хора, подпомагане на незаконна имиграция и пране на пари.

Смята се, че Ронан Хюс е наел ремаркето и Робинсън да го вземе от английското пристанище Пърфлийт, където е доставено ремаркето от белгийското пристанище Зебрюге.