Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще издаде книга със свои речи по време на войната с Русия, съобщава в. "Гардиън".

Неговият издател определи подготвяната колекция като "боен вик към света да говори и да се бори за свобода".

Книгата ще носи заглавието "Послание от Украйна" и ще включва 16 речи, избрани лично от Зеленски, които ще "изследват пътуването на Украйна от 2019 г. насам", поясни издателят Penguin Random House.

Речите ще помогнат на читателите "да разберат украинците - нашите стремежи, принципи и ценности", изтъква държавният глава.

Изданието ще има и въведение, в което Зеленски ще разсъждава върху това, което е научил за себе си и Украйна от началото на конфликта с Русия.

Зеленски: Светът трябва да спре руския терор в Украйна

Зеленски: Светът трябва да спре руския терор в Украйна

Повече от 25 населени места в Украйна са били подложени на руски удари

Всички приходи на президента от книгата - най-малко 60 паунда за копие от печатното издание, продадено във Великобритания - ще бъдат дарени на фонда United24, управляван от правителството на Украйна. Неговите средства се разпределят между държавните министерства за покриване на най-неотложните им нужди.

Зеленски посочва, че "подкрепата на Украйна не е тенденция, меме или предизвикателство в социалните мрежи".

"Ако искате да разберете откъде сме, какво искаме и накъде отиваме, трябва да научите повече за това кои сме", подчертава той и допълва: "Тази книга ще ви помогне да направите точно това".

Зеленски: Русия се опитва да ни заличи от лицето на Земята
Обновена

Зеленски: Русия се опитва да ни заличи от лицето на Земята

Путин е терорист, който говори с ракети, заяви Дмитро Кулеба

"Послание от Украйна" ще включва предговор от Аркадий Островски, редактор на Economist за Русия и Източна Европа, който ще обясни контекста на речите и защо те са от значение.

Островски посочва, че в книгата е записано "как Украйна е намерила своя глас и своята сила".

Книгата ще бъде издадена от Hutchinson Heinemann на Penguin Random House в Обединеното кралство, като ще бъде публикувана и в други страни, сред които САЩ, Германия, Испания и Португалия.

Очаква се "Послание от Украйна" да излезе на книжния пазар на 24 ноември.

Зеленски се закани: Агресорите ще бъдат наказани

Зеленски се закани: Агресорите ще бъдат наказани

Осъди руските референдуми и анексията