Откакто тръгна коронавирусът, имаме един доста по-стабилен и доста по-светъл пазар. Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

По думите му трудно се говори за загуби за основната характеристика на пазара, но са останали храни на пазара и има една сериозна стабилност. Той отчете, че цената на свинското месо е поскъпнала вследствие на Африканската чума по свинете, а не заради заразата с коронавируса. При млечните продукти имало световна тенденция за нарастване на цените през октомври и ноември месец миналата година.

Иванов се надява, че пазарите няма да бъдат така затваряни, както по Великден, защото се спазват санитарните мерки за сигурност. Пазарът на едро е много важен и там тенденциите и конкуренциите са добри. Единственото, което става с търговията по време на коронавируса, е по-трудната търговия с логистика, обясни той.

Имаме много добро предлагане на българските стоки по магазините, увери Владимир Иванов и в заключение допълни, че по Гергьовден ще се яде българско агнешко месо.