Служебният министър на икономиката Кирил Петков, обясни пред БТВ по повод изказването на Слави Трифонов пред БНТ, че в кабинета му дошъл член на ИТН, който казал: "Много харесвам работата ви като министър, както и тази на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН".

"Беше направена втора среща, на която Тошко Йорданов дойде при нас в офиса на Асен Василев и каза: "Бих се радвал да продължите като министри, ще ви направя среща със Слави Трифонов".

Радев не изключва служебни министри от правителство, чака принципи и приоритети

Радев не изключва служебни министри от правителство, чака принципи и приоритети

Партиите да осъзнаят отговорността си за редовен кабинет и актуализация на бюджета

Кирил Петков продължи да обяснява, че е последвала и среща с лидера на ИТН, който го е поканил в кабинета си и му казал: "Кириле, бих се радвал да си министър".

Но Петков само му благодарил за поканата и за него е много важно да се свърши работа и не гони постове.

Според Слави Трифинов, Петков започнал да има ултимативно поведение и "затова преценихме, че няма да се договорим", а според Петков нещата са се случили по друг начин.

Борисов твърд срещу Радев, Нинова, Манолова и Иванов и по-мек към Слави Трифонов

Борисов твърд срещу Радев, Нинова, Манолова и Иванов и по-мек към Слави Трифонов

Министрите на Радев, Кирил Петков и Василев лично настоявали Слави да ги остави министри

По-рано Петков коментира и казуса с кандското гражданство, като обясни, че няма никакво съмнение, че датата на отказа ми от канадско гражданство е 21 април тази година.

Припомняме, заради спора около гражданството му от ГЕРБ сезираха Конституционния съд и той образува дело по казуса.

Петков обяви, че ще се съобрази с решението на КС, но разчита, че датата на отказа му от канадско гражданство ще се приеме като безспорна. Преди дни той обяви, че вече има документи от Канада, който е изпратен канадското посолство в Румъния. По негови думи обачче още не е имал време да ги вземе, защото било много по-целево да прави това, което прави в момента, отколкото да се занимава с тази тема.

Плевнелиев не вижда изчегъртване на ГЕРБ и харесва Кирил Петков

Плевнелиев не вижда изчегъртване на ГЕРБ и харесва Кирил Петков

Правителство на БСП едва ли ще има, очаква избори 2 в 1