ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не бива, народът го казва много ясно, това са 1 милион граждани, заяви пред БиТиВи президентът на България в периода 2021-2017 г. Росен Плевнелиев.

Според него проучването на "Маркет линкс", което показва, че ГЕРБ отново е първа политическа сила, показва и отдръпване на "популистаката вълна".

Виновен за това е президентът Радев, защото е заложил на деструктивното и се проваля в основната си мисия, "да гради", обяснява той. За Плевнелиев честният подход към българският народ е да отидем на избори две в едно.

ГЕРБ пак първа политическа сила, ИТН се срива на трето място

ГЕРБ пак първа политическа сила, ИТН се срива на трето място

"Демократична България" вече е на второ място

Нищожни са шансовете България да има правителство. Радев е нямал друг шанс с оглед президентските избори, да не връчи третия мандат на БСП. "Ако беше избрал Мая Манолова пред Корнелия Нинова, това щеше да демотивира социалистите". 

Плевнелиев коментира и служебното правителство, "Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков са успешните министри в служебното правителство. Те биха били успешни във всяко едно правителство. Те си разбират от работата и правят добре това, което правят. Безспорно тези хора стоят добре и знаят какво правят, бих се радвал те да продължат в българската политика".

По думите му Демократична България няма да подкрепят кабинет на БСП и ще има нови избори.

БСП разбират "огромната отговорност" на третия мандат, ще търсят консенсус

БСП разбират "огромната отговорност" на третия мандат, ще търсят консенсус

Социалистите нямало да поставят условия предварително