Арестът на Бойко Борисов не води до нищо, а до объркване по отношение на разследването, второ - фактите, изнесени от Васил Божков, оставаха встрани от вниманието на прокуратурата, много дълго, и трето - нужна е реформа и тя няма да се оправи с арести на бившия премиер, а с промяна в законите в НС. Това коментира Крум Зарков, депутат от БСП, пред бТВ.

За него конфликтът като цяло идва от неподаването на оставка от страна на главния прокурор Иван Гешев. Имало сигнали към прокуратурата за данните, които Васил Божков изнесъл, и ако това е минало през съда, нямало да се стига до показни арести, смята още той.

Зарков коментира и закриването на спецправосъдието - за него това е сложно и предстоят още разговори, така че магистратите да бъдат спокойни да продължат делата си и кариерното си развитие.

Ангелов за ареста на Борисов: Рашков направи услуга на партията

Ангелов за ареста на Борисов: Рашков направи услуга на партията

Партията ще предприемат стъпки към сваляне на правителството

Припомняме, на 17 март около 21 часа полицаи са претърсили дома на бившия премиер Бойко Борисов и са го арестували. Той заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на трите правителства на ГЕРБ Севделина Арнаудова престояха 24 часа в ареста.

Според прокуратурата няма основание за повдигане на обвинение. По-късно имаше изявление и на премиера Кирил Петков и на вътрешния министър Бойко Рашков, които оспориха тезите на държавното обвинение. От МВР в отговор на прокуратурата заявиха, че са искали повдигане на обвинение и за тримата задържани.