Ако в Народното събрание имаме човек, който има черен печат за влизане в друга страна с обвинението, че е шпионин в полза на независимо коя да е държава, това е доста обезпокоително. Това заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев в ефира на БНТ във връзка със случая с посещението на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в Украйна и черния му печат.

Минчев допълни, че в парламента се провеждат и закрити заседания, които българското общество не може да вижда поради естеството на информацията, която се дискутира там. По думите му, ако на такива заседания присъства човек, за когото има обвинения и съмнения, че е шпионин на друга страна, това е доста обезпокоително. Никола Минчев обясни, че протоколът от подобни заседания представлява класифицирана информация.

Костадинов за черния си печат: Някой разчиства вътрешни сметки на външен терен

Костадинов за черния си печат: Някой разчиства вътрешни сметки на външен терен

Призна, че е имал среща, неофициална, с руския посланик

"Другото - когато се събираме на Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). Всички председатели на парламентарни групи присъстват, включително и г-н Костадинов. Ако на КСНС също има хора, които имат черен печат да влизат в други държави по обвинение, че са шпиони, това също може да е проблем", посочи той.

Минчев каза още, че дори през лятото е имало съмнения дали Кирил Петков трябва да присъства на заседанията на КСНС заради канадското си гражданство. "А какво да говорим сега, когато за председател на парламентарна група има подобни съмнения? Така че, това е притеснителен казус, който трябва да се изясни", отбеляза той.

"Трябва службите да изяснят каква информация имат и действително какво е подадено, с какво разполагаме, това ще доведе до крайния резултат", заяви председателят на Народното събрание.