Представителят на НКП на Левски Степан Хиндлиян, застана пред медиите след края на срещата между фенове на клуба и премиера Бойко Борисов. Той сподели, че Националният клуб на привържениците обмисля следващите си действия, това ще стане в кратки срокове, а решението им ще бъде обявено в специална декларация до медиите.

На срещата с премиера Борисов обещания не са дадени. Нещата, поставени по този начин, вкарват феновете в играта, посочи Хиндлиян.

В последно време "Левски" изглеждал устойчив, но е ясно, че този модел на управление не е устойчив. Проблемът с акциите не зависел нито от феновете, нито от премиера, а от мажоритарния собственик. Друг е въпросът дали това нещо е работещо, или не.

Борисов убеждава феновете, че е левскар

Борисов убеждава феновете, че е левскар

Не той е обвързал темата за бъдещето на футболния клуб и хазарта

На срещата с Васил Божков на стадиона "Георги Аспарухов" имало левскари, които казали, че трябвало да се вземат крайни мерки, призна Хиндлиян, но обясни, че темата не трябва да се раздухва, тъй като от клубовете подчертават непрекъснато, че не предвиждат това нещо.

Адриян Петров, представител на "Ултрас Левски", посочи, че отделните групи ще вземат решения. По думите му "Левски" е политически заложник от 6 - 7 години и припомни, че той е видял в последните години един триумвират с неясен произход, после и Спас Русев.

Омръзна ни да бъдем разменна монета, категоричен беше той. Лично за Петров това е поредната схема за любимия им отбор. На въпрос дали ще има протести или не - топката е в полето на собственика и футболния клуб, заяви Петров.

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция
Обновена

Борисов обеща наказания след финансовата инспекция

Ако не се плащат такси на държава, се взима лиценза и нищо друго

Припомняме, среща с премиера поискаха от самите фен клубове на "Левски", заради опасността финансирането на футболния клуб да спре при едно одържавяване на хазартния сектор, каквото предложение в Народното събрание внесе депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Няколко позиции вече изразиха компании от сектора, подкрепени и от Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри.

Паралелно със законодателната инициатива прокуратурата започна проверка и в Комисията по хазарта, а от Агенцията за държавна финансова инспекция излязоха с информацията, че За една и съща хазартна игра са заплащани различни държавни такси, като така са спестени минимум 210 милиона лева.

Сумата, несъбрана от частния хазарт, набъбва

Сумата, несъбрана от частния хазарт, набъбва

От финансовата инспекция са открили още документи