За шест часа утре се спира движението от 9-ти до 10-ти км на път I-8 Калотина - Драгоман. Трафикът се ограничава за извършване на взривни работи във връзка с модернизацията на трасето, част от бъдещата автомагистрала "Европа". Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". Движението ще бъде спряно в часовия диапазон от 13 ч. до 19 ч.

За леките автомобили са въведени следните обходни маршрути:

  • автомобилното движение в посока София ще преминава от път І-8 - Калотина - по път ІІІ-8001 - Беренде извор - път ІІІ-813 - и обратно на път І-8 за София;
  • автомобилното движение в посока Калотина ще преминава от път І-8 - по път ІІІ-813- Беренде извор - път ІІІ-8001 - Калотина.

Камионите над 3,5 т и габарит над 6 м ще изчакват на обособените и посочени от контролните органи места.

Снимка 552109

Източник: АПИ

Същевременно от утре ще бъде ограничено и движението в посока София в тунел "Витиня" на АМ "Хемус" в часовия диапазон между 10 ч. до 14:30 ч.

Трафикът ще се пренасочва при 35-ти км на автомагистралата по път I-1 Ботевград - София, като автомобилите ще се включват в магистралата при 30-ти км /п. в. "Витинска река"/.

От АПИ предупреждават, че е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание, съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.