Досегашният президент на КНСБ Пламен Димитров бе преизбран днес на поста за нов 5-годишен мандат, съобщават от пресцентъра на КНСБ. Това се случи на провелия се Девети конгрес на конфедерацията.

За негови заместници делегатите избраха Даниела Алексиева-Стоянова, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов. Досега вицепрезиденти бяха Пламен Нанков, Чавдар Христов и д-р Иван Кокалов. Със статут на вицепрезидент като главен икономист на конфедерацията е и директорът на Института за социални и синдикални изследвания Любослав Костов.

За председател на Централната контролна комисия пък бе избран Пламен Нанков. За негови заместници в ЦКК бяха определени Райна Джагалова, Янка Такева и Валентин Вълчев.

В заключителното си слово Димитров благодари на всички колеги за неуморната работа и всичко, което правят и ще продължат да правят. Можем спокойно да се наречем достойни защитници на труда в България, заяви той.

На новия си екип мога да обещая единствено повече работа, за да може всичко това, което обсъждаме тези два дни като приоритети и заложени цели, да стане реалност, хората да усещат по-голяма закрила, нашата грижа за тях в ежедневието си и да имат доверие в най-големия синдикат, най-голямата организация в България, която всички ние правим мощна и силна, без която страната няма да е същата. И политиците, и работодателите го знаят. Този конгрес даде ясен знак за това, каза още Димитров.

В Деветият конгрес на КНСБ взеха участие на над 700 делегати от цялата страна, както и гости от страната и чужбина.

КНСБ: Основен приоритет е минималната заплата да стане 1700 лева

КНСБ: Основен приоритет е минималната заплата да стане 1700 лева

Според Пламен Димитров целта е напълно реалистична