Защитата на арестувания за корупция шеф на ДАИ Цветелин Цветанов поиска спецсъдът да не уважи искания от прокуратурата постоянен арест.

Това щяло да бъде неоснователно и акт на правораздаване, а не правосъдие.

32 тома с доказателства събрала прокуратурата срещу даяджиите от „пещерата на Аладин”

32 тома с доказателства събрала прокуратурата срещу даяджиите от „пещерата на Аладин”

Шефът на агенцията е с най-тежки обвинения

Адвокат Лазаров, в пледоария в съботното заседание на спецсъда по постоянните мерки за неотклонение на седмината служители на Автомобилна администрация, обвинени в корупция, заяви, че клиентът му няма да се укрие и тъй като свободата е основно право на човек, лишаването от нея не може да бъде постановено голословно.

Адвокатът твърди, че в показанията на служителите на ДАНС няма доказателства за нито едно конкретно деяние от страна на Цветанов, а и не било ясно как Цветанов е бил определен за ръководител на организираната престъпна група.

Тайникът с парите на арестувания шеф на ДАИ бил като „пещерата на Аладин”
Обновена

Тайникът с парите на арестувания шеф на ДАИ бил като „пещерата на Аладин”

Освен пари са открити и изпитни бланки, предварително попълнени

Това не се доказвало и от приложените СРС-та.

В тази връзка адвокатът призова прокуратурата да бъде по-скромна в исканията си за постоянна мярка за неотклонение.

Адвокат Лазаров посъветва държавното обвинени да поиска отстраняване на Цветанов от длъжност, като по този начин той няма да има възможност да извърши ново престъпление, в което се опасява прокуратурата.

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Сред арестуваните е и шефът на бившата служба ДАИ, сега Автомобилна администрация, Цветелин Цветанов


Припомняме обаче, транспортният министър Ивайло Московски още на 30 март е внесъл доклад до министър-председателя Бойко Борисов за освобождаването от длъжност на изпълнителния директор на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов.

За временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация“ е предложен заместник изпълнителният директор на агенцията Красимир Калайджиев.

Защитникът поиска съдът да се съобрази с чистото съдебно минало на Цветанов, както и с факта, че при встъпването си в длъжност си е спечели много врагове, защото е подавал сигнали към ДАНС за корупционни практики.

Обявеният от следствието, че притежава „пещерата на Аладин” Цветанов лаконично заяви, че се присъединява към исканията на адвоката си за по-лека мярка и не е съгласен с предявените обвинения.