Променят обвинението на Елена Динева. Защитата поиска от съда да промени ареста й в в по-лека мярка, съобщи bTV.

Динева е арестувана за участие в организирана престъпна група за рекет, подкупи, пране на пари и данъчни престъпления. Сред обвинените по същото дело са още деветима души, сред които бившият акционер в Левски - Георги Попов и двама от бившите председателите на Комисията по хазарта - Огнемир Митев и Александър Георгиев. Според прокуратурата, Динева е била запозната в детайли със сделките на Божков в хазарта. От обвинението не коментираха.

Ролята на госпожа Динева в прецизираните обвинения става все по-неясна. Там тя фигурира единствено поради качеството си на съпруга на г-н Божков. Никаква друга причина няма тя да се намира в кориците на делото, коментира Людмил Ангелов - адвокат по делото.

Жената и секретарката на Васил Божков остават в ареста

Жената и секретарката на Васил Божков остават в ареста

Елена Динева е и със забрана да иска по-лека мярка два месеца

Припомняме, че на 20 февруари специализираният съд наложи гаранция от 1,5 млн. лева на Елена Динева.

На 27 февруари спецсъдът върна в ареста жената на Васил Божков. Към момента обвиненията към Васил Божков са общо 11, като сред новите обвинения са и търговия с влияние. Срещу Васил Божков започна разследване и по твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите. Отделно проверка се прави и на цялата колекция от антични предмети, собственост на Васил Божков. Синът на Васил Божков Антон също е с обвинения, а в последната седмица и по друго дело се актуализира името на бизнесмена - разследването срещу Лиляна Деянова - Лилана и Мартин Димитров за незаконно усвояване на евросредства.