52 485,14 лева са събрани до момента от благотворителната кампания на Министерството на отбраната  „Армия на чудесата". Тя е в подкрепа на децата на военнослужещи и цивилни служители, загинали по време на изпълнение на служебния им дълг.

Средствата вече са преведени по сметката на Фондация „Деца на Българската армия", която се грижи за 74 деца и те ще им бъдат предоставени като месечни стипендии през следващата година.

На 16 декември в Централния военен клуб в София се проведе  коледен базар, който беше открит от министъра на отбраната Аню Ангелов, а армейски спортисти връчиха благодарствени грамоти на фирми, които са дарили средства на фондацията.

По време на благотворителната инициатива посетителите имаха възможност да изберат уникални коледни подаръци, сред които емблеми, макети и сувенири от формированията на Българската армия; военни каски, канчета и манерки; авторски предмети, изработени от военнослужещи и деца. Те можеха и да изпробват войсково снаряжение като се превърнат в „пехотинец", „моряк" или „пилот" и си направят оригинални снимки.

Със свои щандове в базара се включиха Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част, службите - Военна полиция и Военна информация, висшите военни учебни заведения, както и Военномедицинската академия, Националният военноисторически музей и Комендантство - МО.

В седмицата преди базара военнослужещи от цялата страна също участваха в редица инициативи, като събраните от тях средства също бяха дарени на фондация „Деца на Българската армия".

Целогодишно военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Въоръжените сили отделят от месечните си заплати и даряват средства за децата.

Всички, които желаят да подкрепят децата на Българската армия, могат да го направят като изпратят sms  към мобилен номер 1696 за трите мобилни оператора, цената е 1.20 лв. с ДДС.