Невероятна композиция по музика от прочутия мюзикъл „Фантомът от операта",  оригиналност и риск, красиво изпълнение и шампионско вдъхновение. Това донесе на българския ансамбъл по художествена гимнастика световна титла в Монпелие за съчетанието с три ленти и два обръча.

Залата избухна в аплодисменти още преди финалния акорд на музиката. Съдийките отсъдиха по достойнство и златните медали отидоха при тези, които наистина ги заслужават

Заслужена радост за Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова, треньорката Илиана Раева и целия щаб на българския отбор. Великолепен финал на участието ни в 31-ото Световно първенство по художествена гимнастика, което приключва с един златен и четири бронзови медала за България.

За изпълнението си с ленти и обръчи ансамбълът ни получи оценка от 27.400.
Сребърните медали отидоха при световните шампионки в многобоя - италианките, които бяха оценени с 26.675 точки, а бронзовите при гимнастичките от Израел с оценка от 26.675 точки.

Българките се наредиха трети в съчетанието с пет топки, с което спечелиха втори бронзов медал след като се касираха трети и в многобоя.

С успеха при ансамблите и с двата бронзови медала на Силвия Митева (на бухалки и лента) българският отбор даде сериозна заявка, че се завръща в световния елит на художествената гимнастика.

С представянето си българските момичета завоюваха две квоти за олимпиадата в Лондон през идната година -  при индивидуалните състезателки и при ансамблите.