Ударите на прокуратурата и ДАНС срещу корупция по високите етажи на властта в България ще бъдат ежедневие.

Вървим все по-нагоре в разкриване на корупцията в българския футбол.

Това каза в студиото на БТВ заместник главният прокурор на София Роман Василев, който участваше в операциите срещу корупцията през последните два дни.

Припомняме, вчера заместник-управителят на Софийска област Мариус Цаков беше арестуван при получаване на подкуп в столицата, а предния ден агенти на ДАНС задържаха Иван Леков.

Съвместните действа на ДАНС и прокуратурата не са от вчера и прокуратурата следва своята последователност, каза Роман Василев като припомни и други случаи, в които ДАНС и прокуратурата са действали заедно.

Според него на този етап екип от прокурори, служители на ДАНС и на МВР работят перфектно.

По случаите са събрани са достатъчно доказателства, има версиите, по които се работи и доказателствата са представени на прокуратурата.

Срещу двамата - Маруис Цаков и Иван Леков, са повдигнати обвинения.

По случая Мариус Цаков група от ДАНС работи от няколко месеца, каза зам. главният прокурор. Разработката е докладвана в отдела за борба с корупцията, назначен е прокурор, локализирано е лицето и е задържан.

Мариус Цаков сам е посочил мястото където да получи парите.

Беше доста комбинативен, сменяше няколко пъти местата, посочи Роман Василев. Той отказа да коментира дали от ЕС са се интересували от последните два случая.

Върху покушението срещу Огнян Стефанов има създаден оперативен екип, екип дознатели, прокурори, участва и ДАНС със своите правомощия, каза Василев.

Работи се по няколко сериозни версии. По думите на прокурора има затруднения заради разширения кръг от лица, които трябва да се проверяват.