В България има авторитарна власт, която тъпче основните свободи. Това се казва в позицията на лидера на БСП Корнелия Нинова, разпратена до медиите от пресцентъра на партията.

Корнелия Нинова твърдо стои зад депутата Йончева

Корнелия Нинова твърдо стои зад депутата Йончева

Година и половина няма отговор от прокуратурата кои са политиците, получавали пари

"БНТ е спряла предаването "Открито" на Валя Ахчиева. Не за пръв път се опитват да заглушат нейните журналистически разследвания за корупция и злоупотреби. Неслучайно при управлението на Борисов България е на едно от последните места по свобода на словото", подчертава Нинова.

"На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение. В България има авторитарна власт, която тъпче основни свободи", смята лидерът на червените.

Тук председателят на партията има предвид и случая с Елена Йончева. Вчера стана ясно, че Елена Йончева е обвинена за пране на пари по разследването за финансови операции със средства, присвоени от КТБ.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска през ноември имунитета на шестима депутати, сред които бяха Елена Йончева и Веселин Марешки.

Сплашването и репресиите няма да ме спрат, зарече се Йончева

Сплашването и репресиите няма да ме спрат, зарече се Йончева

Според нея всичко започнало след искането за независима експертиза на магистралите

Нинова кани Ахчиева в Българска свободна телевизия, която стартира утре.

"Ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината", заключава Нинова.