Цялата ПГ на БСП застава в защита на колежката си Елена Йончева. Това отново бе декларирано днес, след като вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова направи изявление за повдигнатите обвинения на депутата.

На брифинг тя се защити и отхвърли обвиненията на прокуратурата. В Тв 7 е направила няколко филма. Средствата за тях са й преведени през КТБ, когато и държавата не е знаела, че банката ще фалира.

"Тази атака започна, когато поискахме независима експертиза на българските магистрали", подчерта тя. Тази атака, това сплашване, тази репресия няма да ни спре, зарече се Йончева.

Корнелия Нинова твърдо стои зад депутата Йончева

Корнелия Нинова твърдо стои зад депутата Йончева

Година и половина няма отговор от прокуратурата кои са политиците, получавали пари

Иван Иванов също смята, че върху колежката му се осъществява от страна на ГЕРБ груба политическа репресия. Сигналът, от който тръгва разследването на прокуратурата, е подаден от Антон Тодоров, Тома Биков и Делян Добрев.

Социалистът припомни, че атаката срещу Йончева идва, след като тя разкрила далаверите с оградата по границата, Кумгейт и др. Това било нескопосан опит на ГЕРБ да спечели европейските избори.

Червените щели да подкрепят Йончева във всички действията, които тя ще предприеме от тук нататък.

Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари

Прокуратурата обвини Елена Йончева в пране на пари

Разследват я за финансови операции със средства, присвоени от КТБ

Припомняме, вчера стана ясно, че Елена Йончева е обвинена за пране на пари по разследването за финансови операции със средства, присвоени от КТБ.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска през ноември имунитета на шестима депутати, сред които бяха Елена Йончева и Веселин Марешки.

За техническа експертиза на проблемните пътища настоява БСП

За техническа експертиза на проблемните пътища настоява БСП

Да се извърши от независима европейска лаборатория

Веднага след оповестяването на информацията депутатът от БСП Георги Михайлов заяви в кулоарите на парламента, че се отказва от имунитета си. Последва го и Елена Йончева, която пък определи действията на прокуратурата като политическо преследване.